Aanmaken van een examen type 'URL'

Voor het aanmaken van een examen of toets klik je rechtsboven op 'Maak een examen'.

Algemene gegevens voor het examen:

1. Geef het examen een titel.

2. Selecteer wanneer het examen gaat plaatsvinden en hoelang het duurt.

3. Plak bij 'Informatiebronnen' eventueel een URL van een website die leerlingen mogen gebruiken als informatiebron tijdens het maken van het examen.

4. Vul bij 'Deelnemers' in wie het examen gaat maken. Dit kunnen individuele leerlingen zijn of hele klassen.

5. Voeg bij 'Toezichthouders' extra toezichthouders toe. Jij bent als maker van het examen automatisch toezichthouder. Toezichthouders kunnen het examen beëindigen en resultaten inzien. Houdt er rekening mee dat toezichthouders gekoppeld moeten zijn aan de groep waarvoor je het examen klaar zet.

Examen type URL

Selecteer het examen type 'URL' als je een examen via een URL wilt toevoegen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan methode toetsen, toetsen die je hebt gemaakt in een programma als 'Woots' of 'Test-Correct' of een link naar een toets in Google Formulieren of Microsoft Forms.

1. Selecteer 'URL'.

Voeg de desbetreffende URL toe bij ‘Examen-URL’.

3. Bij gebruik van een URL-examen die full screen opent, zullen bepaalde COOL Check elementen anders of niet werken. Zo kun je bijvoorbeeld het scherm van een student niet vergrendelen. Klik op het informatie-icoon achter 'URL' voor meer uitleg.

4. Klik op ‘Opslaan’ om het examen op te slaan en te delen met de leerlingen.

Let op: meld de leerling dat het examen altijd ingeleverd moet worden in de externe toetsapplicatie, voordat er terug gegaan wordt naar 'Mijn Examens'.

Wanneer je bij het maken van een examen op ‘Opslaan’ hebt geklikt, krijg je een overzicht van de pincodes. Leerlingen hebben een pincode nodig om het examen te starten of te hervatten (bijv. wanneer het examen onverhoopt moet worden gestaakt). Ook kun je de volgende knoppen gebruiken om:

1. de pincode zichtbaar of onzichtbaar te maken (met het oog) of de pincode te kopiëren (met de twee documenten).

2. het venster te sluiten.

3. nog een examen aan te maken.

4. toezicht te houden (zie dit artikel voor meer informatie).

Maak je gebruik van een externe toetsaanbieder? Bekijk dan onze video's over het werken met COOL Check en Woots, Test-Correct of het COOL Portaal.