Installatie Windows 10/11 || AutoPilot image

Volg de volgende stappen om een cliënt van de Cloudwise Windows 10 image te voorzien.

Bootable USB stick maken

• Download de image uit de gedeelde Drive. Hou er rekening mee dat het bestand meer dan 10GB is, dus dat dit even kan duren afhankelijk van je internetverbinding.
  • Maak van de image een bootable USB stick (minimaal 16GB). Gebruik Rufus om een bootable USB stick te maken
  • Formatteer de USB stick met partitie-indeling GPT (UEFI). (Het kan zijn dat UEFI installatie niet werkt op oudere PCs, gebruik voor oudere apparaten MBR (Legacy)-partitie).

BIOS instellingen

• Open de BIOS instellingen van je PC, laptop of Digibord. Dit werkt via de functieknoppen op je toetsenbord. Gebruik de volgende toetsen, afhankelijk van het merk:
    • ASRock: F2 or DEL

ASUS: F2 for all PCs, F2 or DEL for Motherboards

Acer: F2 or DEL

Dell: F2 or F12

ECS: DEL

Gigabyte / Aorus: F2 or DEL

HP: F10

Lenovo (Consumer Laptops): F2 or Fn + F2

Lenovo (Desktops): F1

Lenovo (ThinkPads): Enter then F1.

MSI: DEL for motherboards and PCs

Microsoft Surface Tablets: Press and hold volume up button.

Origin PC: F2

Prowise: F7

Samsung: F2

Toshiba: F2

Zotac: DEL

Afhankelijk van het merk apparaat, kan het nodig zijn dat bij het indrukken van de fucntieknop de Fn-knop ingedrukt moet zijn. Anders opent de BIOS niet.

Stel in de BIOS het volgende in:

• Boot mode:
    • Boot mode: UEFI of UEFI Only (voor UEFI-devices)
    • Boot mode: Legacy of Legacy only (voor MBR-devices)
  • USB Bootable: enabled
  • Secure boot: disabled
  • Configure SATA as: AHCI
  • Wake on LAN: enabled
  • PXE boot: disabled
  • Fast boot: disabled

Zorg dat de SSD/HDD altijd als eerste staat in de boot volgorde.

Imagen:

• Verwijder alle andere USB sticks, externe schijven en SD kaarten voorafgaand aan de installatie.
  • Doe de USB stick in het systeem en zorg dat het systeem gaat opstarten vanaf de USB stick
    • Wanneer je een systeem aanzet zie je snel in het opstartproces de volgende tekst: "press ESC/F7/F8/F9/F12 for Boot Menu", druk op de aangegeven toets zodat het startup menu opent.
    • Druk meerdere keren op deze toets, tot je het startup menu ziet.
    • Selecteer de USB stick en druk op ENTER
  • De installatie start op, als je hebt gekozen voor de AutoPilot10/11 versie kun je hier aangeven welke versie je wilt gebruiken.
  • Laat tijdens de gehele installatie de USB stick in het systeem zitten.

Configuratie:

• PPKG inladen:
    • na het installeren komt het volgende scherm naar voren (zie screenshot onderaan). Hierbij kan de PPKG ingeladen worden. Indien de PPKG niet in jullie bezig is, neem dan contact op met onze supportdesk.

• De PPKG zorgt ervoor dat alle configuratie vanuit Microsoft Endpoint op het apparaat wordt gezet en apps en policies gepushed gaan worden.

Afronding:

• Laat het apparaat nu minstens een uur aan staan zodat het beleid opgehaald kan worden.