Gmail: Een standaardantwoord instellen

Standaardantwoorden, ofwel vooraf opgestelde teksten/mails die je kunt hergebruiken, worden in Gmail 'Templates' genoemd. Om hier gebruik van te kunnen maken, is het van belang om deze optie eerst aan te zetten. Dit doe je als volgt:

1. Klik binnen Gmail rechtsboven op het tandwiel en vervolgens op 'Alle instellingen bekijken'.

2. Klik boven in de balk op 'Geavanceerd'.

3. Klik bij 'Templates' op 'Aanzetten'.

4. Klik tot slot op 'Wijzigingen opslaan'.

Maak een template

1. Klik op 'Opstellen' om een nieuwe mail op te stellen.

2. Typ de tekst die je als template wilt hebben.

3. Klik rechtsonder op de drie verticale puntjes. Beweeg met je muis over 'Templates', daarna over 'Concept opslaan als template'. Klik vervolgens op 'Opslaan als nieuwe template'.

4. Geef het template een naam en klik op 'Opslaan'.

Let op! Heb je een standaard handtekening ingesteld? Verwijder deze dan eerst voordat je het template opslaat. Zo voorkom je dat als je het template gebruikt, je handtekening dubbel in de mail komt te staan.

Gebruik een template

1. Klik op 'Opstellen' om een nieuwe mail op te stellen.

2. Klik rechtsonder op de drie verticale puntjes en beweeg je muis over 'Templates'.

3. Klik op de naam van het template dat je wilt gebruiken. Na het invoegen van de tekst kan het template nog bewerkt worden.

Je kunt templates verwijderen door op de drie verticale puntjes te klikken, je muis te bewegen over 'Templates', daarna over 'Template verwijderen' en tenslotte te klikken op de naam van het template dat je wilt verwijderen.