Nieuw ticket Mijn tickets
Welkom
Inloggen  Aanmelden
Open navigation

Applicaties toevoegen, verwijderen en indelen

In dit artikel staat alle informatie welke je nodig hebt om het COOL portaal aan te passen naar hoe je zelf wilt!

Klik op het onderwerp waarover je meer wilt weten om de stappen te zien.


Applicaties toevoegen

Je kunt op verschillende manieren applicaties aan je COOL Portaal toevoegen. Zo kan een portaalbeheerder applicaties voor je klaarzetten of worden applicaties automatisch klaargezet door een synchronisatie met Basispoort. Je kunt ook zelf applicaties toevoegen.


1. Op de pagina 'Favorieten' vind je achter jouw laatste applicatie de knop 'Applicatie toevoegen'. Met deze knop kun je applicaties toevoegen uit de ‘mediatheek van Cloudwise’ of zelf een applicatie maken.


2. Typ in de zoekbalk de naam van de applicatie die je wilt toevoegen. Wellicht staat de applicatie al in de mediatheek! Staat de applicatie er tussen? Vink deze dan aan en klik vervolgens op ‘Opslaan’.3. Staat de applicatie niet in de lijst? Klik dan op het plusje achter de zoekbalk om zelf een applicatie aan te maken.


4. Vul vervolgens de volgende informatie in:

    - 'Naam': de naam van de applicatie.

    - 'Leerling URL': de website die voor de leerling wordt geopend wanneer deze op de applicatie klikt.

    - 'Leerkracht URL': de website die voor de leerkracht wordt geopend wanneer deze op de applicatie klikt.

    - 'Afbeelding': de afbeelding die in de applicatie komt te staan. Zonder een afbeelding is het niet mogelijk om een nieuwe applicatie te maken.


5. Klik op 'Nieuwe applicatie maken' om een nieuwe applicatie aan te maken en klik tot slot nog op 'Opslaan'.


Let op: Je hebt nu een nieuwe applicatie aangemaakt. Deze is nu alleen zichtbaar voor jezelf. Wil je de applicatie ook voor je klas klaarzetten? Lees dan verder bij 'Applicaties aan- en uitzetten of verwijderen'


Applicaties aan- en uitzetten of verwijderen

Je kunt eenvoudig applicaties aan- of uitzetten om deze zichtbaar of onzichtbaar te maken voor jezelf en/of jouw leerlingen. Zelfgemaakte applicaties kun je ook volledig verwijderen. 


1. Klik binnen de applicatiebibliotheek links op het tandwiel om 'Instellingen' te openen.


2. Je komt in de instellingen van de applicatiebibliotheek en ziet hier een overzicht van alle applicaties die voor jou en de groep(en) waaraan je gekoppeld bent, klaar staan. Klik op een grijs rondje om een applicatie zichtbaar te maken. Klik op een groen rondje om de applicatie onzichtbaar te maken. Boven de rondjes zie je voor wie je de applicatie aan- of uitzet. 'Mijn' is jouw eigen COOL Portaal. Naast 'Mijn' zie je alle groepen waaraan je gekoppeld bent en dus applicaties voor aan en uit kunt zetten.


3. Wil je een applicatie helemaal weg hebben? Dan zorg je er voor dat het rondje weer grijs is. Een eigen gemaakte applicatie kun je eventueel verwijderen door op de prullenbak te klikken.Sommige applicaties kun je niet uitzetten. Deze applicaties zijn bovenschools voor jullie klaargezet. 


Applicaties vanuit Basispoort worden automatisch in het COOL Portaal gezet. Deze applicaties zul je niet in deze lijst terug zien. Mis je een methode vanuit Basispoort of wil je er juist één weg hebben? Dan kun je dit in Basispoort veranderen.


Applicaties indelen

Je kunt jouw applicaties op verschillende manieren indelen om jouw COOL Portaal zo overzichtelijk mogelijk te houden.

1. Klik op een applicatie en houd je muisknop ingedrukt. Versleep vervolgens de applicatie naar de gewenste plek. Je kunt de applicatie ook op een andere pagina zetten. Bijvoorbeeld van 'Favorieten' naar 'Overige applicaties' of andersom. Dit doe je door de applicatie naar de balk met de tekst 'Sleep je applicatie naar dit vak om deze te verplaatsen naar overige applicaties' te slepen en los te laten.

Om nog sneller applicaties op de juiste plek te zetten, kun je de functie 'Applicaties indelen' gebruiken.

2. Klik op het meest rechtse icoon met de schuifjes.

3. Klik vervolgens op de verschillende icoontjes om applicaties te verplaatsen van 'Favorieten' naar 'Overige applicaties' of andersom. 

4. Klik tot slot op 'Opslaan' om de veranderingen op te slaan.Wil je meer uitleg over de applicatiebibliotheek? Bekijk dan deze video waarin we laten zien hoe je de applicatie pagina gebruikt en nieuwe applicaties kunt aanzetten voor jezelf en leerlingen. 

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.