Google Meet vergadering starten en deelnemen

Met Google meet kun je videogesprekken en -vergaderingen houden. Dit kun je doen via de website van Meet of via de Android of iOS-app.

Een vergadering starten

Er zijn meerdere manieren om een vergadering te starten.

Via de website van Google Meet

Klik op Vergadering starten of deelnemen aan vergadering

1. Geef de vergadering een unieke naam.

2. Deel de link met anderen zodat ze kunnen deelnemen.

Via een afspraak in Google Agenda

1. Maak een nieuwe afspraak in Google Agenda en kies voor Videoconferencecalls toevoegen.

2. Geef bij Gasten de personen op die je wilt uitnodigen. Bij het opslaan van het Agenda-item zullen de personen een uitnodiging ontvangen via mail en Google Agenda. Ook staat de vergadering in het overzicht als ze naar Google Meet gaan.

Via Gmail

Klik op Een vergadering starten. Er zal dan meteen een nieuwe vergadering worden gestart. Deel de link met anderen zodat ze kunnen deelnemen.

Deelnemen aan een vergadering

Als je bent uitgenodigd via een afspraak, dan ontvang je een uitnodiging in je e-mail, zie je de uitnodiging terug in je agenda en verschijnt het item op de Google Meet website.

Iemand kan ook de link van de vergadering met je delen op een andere manier.

Klik op de bijgevoegde Google Meet-link om deel te nemen.