Wachtwoord van een leerling wijzigen

Binnen het COOL Portaal heb je de mogelijkheid tot het inzien en/of wijzigen van wachtwoorden van de leerlingen.

1. Ga naar het COOL Portaal en log in.

2. Ga via de negen rondjes rechtsboven naar 'Gebruikers & Groepen'.

3. Klik vervolgens in het menu aan de linkerkant op 'Instellingen' (het tandwiel). Selecteer de goede groep. Je kunt alleen wachtwoorden inzien van groepen waar jij aan gekoppeld bent.

In de kolom 'Wachtwoord' kun je drie iconen zien:

• een icoon van een afbeelding die aangeeft dat deze groep inlogt met een plaatje.
  • een sterretje dat aangeeft dat deze groep inlogt met een tekstueel wachtwoord.
  • een QR-code die aangeeft dat deze groep inlogt met een QR-code.

4. Zodra je op de juiste groep hebt geklikt, komt er een scherm met mailadressen en wachtwoorden naar voren.

Maak je gebruik van een plaatjes login?

Dan kun je de wachtwoorden inzien. Leerlingen die inloggen met een plaatje krijgen van COOL een willekeurig gegenereerd wachtwoord. Je kunt dit wachtwoord eventueel wijzigen door op het potloodje te klikken.

Loggen jouw leerlingen in met een mailadres en (geschreven) wachtwoord of hebben jouw leerlingen het wachtwoord nodig zodat ze thuis aan de slag kunnen gaan?

Kijk dan onder de tab 'Wachtwoorden'. Je hebt alleen inzicht in tijdelijke wachtwoorden. Zodra een leerling een eigen wachtwoord aanmaakt, kun jij het wachtwoord niet meer inzien. Je ziet dan drie sterretjes staan. Klik op het potloodje achter het wachtwoord van de leerling om alleen het wachtwoord voor deze ene leerling te wijzigen. Wil je het wachtwoord voor de gehele klas wijzigen? Klik dan onderaan op 'Wijzig wachtwoord voor alle gebruikers'.

Wijzig je het wachtwoord voor één leerling? Dan kun je het vinkje bij 'Wachtwoord wijzigen bij eerste keer inloggen' uitzetten. Dit houdt in dat de leerling geen eigen wachtwoord hoeft in te vullen bij een eerste keer inloggen.

Loggen leerlingen in met een QR-code?

Dan kun je als nieuw wachtwoord een nieuwe QR-code printen. Je zult bij iedere leerling het woord 'Print' zien staan. Via deze weg print je een nieuwe QR-code voor een specifieke leerling. Wil je voor iedereen een nieuwe QR-code printen? Dan kun je onderaan op 'Print alles' klikken. Let op! Wanneer je een nieuwe QR-code print voor één of meerdere leerlingen print, zal de oude QR-code niet meer werken.