Gmail: E-mail delegatie instellen

Met Gmail kan je toegang verlenen tot je account waardoor anderen mail onder jouw naam kunnen lezen en sturen.

In deze handleiding leggen we uit hoe dit in zijn werk gaat.

1. Log in op gmail.com met het account waarvoor de toegang ingesteld moet worden.

2. Klik rechtsboven naast je account op het tandwiel en vervolgens op "Alle instellingen bekijken".

3. Klik bovenaan op het tabblad "Accounts en import".

4. Onderaan bij Toegang verlenen tot je account klik je op "Nog een account toevoegen"

5. Het onderstaande venster opent, vul hier het mailadres in van de gebruiker die toegang mag krijgen tot jouw account.

6. Controleer goed de gegevens die je ingevuld hebt en vervolg de stappen in het venster.

7. Er wordt een mail gestuurd naar het mailadres wat je hebt ingevuld, zorg ervoor dat de ontvanger de stappen volgt om toegang te krijgen.

8. Pas de onderstaande instellingen naar wens aan.

Klaar!