Google Drive: Bestanden zoeken

De zoekfunctie in Google Drive is een handige tool waarmee je snel en eenvoudig kunnen zoeken naar bestanden en mappen die zijn opgeslagen in Mijn Drive of een Gedeelde Drive. Met behulp van filters kun je gericht zoeken naar bepaalde bestandstypen of bestanden die specifieke woorden bevatten.

1. Je kunt direct filteren op basis van bestandstype, mensen of periode waarin bestanden zijn gewijzigd. Klik hiervoor op de knoppen met 'Bestandstype', 'Mensen' of 'Laatst gewijzigd'. Om deze knoppen te verbergen, klik je rechtsboven in beeld op de knop met de drie streepjes: 'Filterwerkbalk verbergen'.

2. Om te zoeken met behulp van eigen zoektermen, klik je op de zoekbalk met de tekst 'Zoeken in Drive'.

3. Je kunt nu zoektermen invoeren of kiezen voor voorgestelde personen of bestandstypen.

4. Wanneer je een zoekterm hebt ingevoerd en op 'Enter' drukt of op het vergrootglas klikt, wordt er gezocht naar alle bestanden en mappen die overeenkomen met jouw zoekterm. Je hebt ook de mogelijkheid om filters in te stellen zodat de zoekresultaten beter overeenkomen met jouw zoekterm. Klik hiervoor op de knoppen onder 'Zoekresultaten'.

5. Je kunt ook direct voor het zoeken al filters instellen met behulp van 'Geavanceerd zoeken'. Klik hiervoor op 'Geavanceerd zoeken' nadat je in de zoekbalk hebt geklikt of klik op de schuificoontjes in de rechterkant van de zoekbalk.

6. Je kunt meerdere filters invullen om zo specifiek mogelijk te zoeken.