iPad Apps (gratis en betaald)

Wat heb je nodig om (betaalde) apps toe te voegen aan de iPads?

• Apple School Manager:
    • Gratis apps installeren:
      niets nodig
    • Betaalde apps installeren:
      VPP (Volume Purchase Program) tegoed nodig

VPP tegoed aanschaffen (betaalde apps):

• Je kan een VPP tegoed alleen aanschaffen bij specifieke Apple resellers
    (Cloudwise heeft een Kennisbank artikel hiervoor)
  • Je kan vaste bedragen aanschaffen (50, 100, 200 euro)
    of een eigen bedrag specificeren
  • Het is goed om een apart VPP account te hebben waarop je tegoed staat. Een voorbeeld VPP account is vpp@schooldomein.nl

Apps toevoegen aan iPad:

Het toevoegen van een iPad app via Jamf School dient in 2 fasen te gaan. Eerst voeg je de app licentie toe vanuit Apple School Manager, daarna importeer je de app licentie in Jamf School en ken je deze toe aan de iPad.

Fase 1: Apple School Manager stappen

1. Login op Apple School Manager (school.apple.com)

2. Ga naar “Apps en boeken”

3. Zoek naar een app (bijv. “Youtube Kids”)

4. Selecteer de hoeveelheid licenties (bijv. 20)

5. Kies de locatienaam (vaak schoolnaam)

6. Klik op Download

Fase 2: Jamf School stappen

1. Login op Jamf School stappen (jamfcloud.com)

2. Ga naar “Apps > Voorraad”

3. Klik op “Synchroniseer met Apple School Manager”

4. Klik op een app uit de lijst (bijv. “Youtube Kids”)

5. Scroll naar beneden naar het kopje “Deze app wordt gedistribueerd naar de volgende apparaatgroepen”

6. Klik op het “+” icoon om je Apparaatgroep toe te voegen (bijv. “Alle iPads”)

7. Klik op Bewaar

8. Volg de stappen uit de onderstaande handleiding om de app zichtbaar te krijgen in je iPad Lay-out:
Jamf School - Profiel - Apps Layout en Webclips