Opzoeken e-mailadressen en wachtwoorden leerlingen

Het is mogelijk om als leerkracht de e-mailadressen en wachtwoorden van leerlingen op te zoeken. Dit kan alleen voor leerlingen die gekoppeld zijn aan jou als leerkracht.

• Open het COOL Portaal en log in.
  • Ga via de negen bolletjes rechtsboven naar 'Gebruikers & Groepen'.

• Klik vervolgens in het menu aan de linkerkant op 'Instellingen' en selecteer een klas waaraan jij bent gekoppeld.

• Als je op de juiste groep hebt geklikt, komt er een scherm met e-mailadressen en wachtwoorden naar voren. Je hebt de mogelijkheid om plaatjes in te zien en eventueel af te drukken. Verder kun je ook (nieuwe) QR-codes voor leerlingen printen. Loggen de leerlingen in met een geschreven wachtwoord? Dan zul je alleen inzicht hebben in het tijdelijke wachtwoord. Zodra leerlingen een eigen wachtwoord aanmaken, kun jij het wachtwoord niet meer inzien. Je zult dan drie sterretjes zien staan.