Papercut Mobility Print

De Mobility Print extensie wordt automatisch geïnstalleerd in jouw browser. Hierdoor krijg je bij het afdrukken vanuit Chrome de printer of printers van de school te zien.

Afhankelijk van de instellingen kan het zijn dat je de printer alleen kan selecteren op het moment dat je bent verbonden met het wifinetwerk van de school.

Hoe het werkt:

1. Log in in google Chrome met je werk- of schoolaccount.
  2. Zet de synchronisatie aan, dit zorgt er voor dat de extensie automatisch wordt geïnstalleerd.
    1. Al eerder ingelogd maar niet zeker of de synchronisatie aan staat?
      Druk dan rechtsboven in de browser op jouw profiel en klik op de knop 'Synchronisatie aanzetten...'
  3. Ga naar het document welke je wilt printen en druk op afdrukken.
  4. Selecteer de printer waar het groene Mobility Print logo bij staat, mogelijk moet je eerst op 'Meer bekijken' klikken.

5. De Mobility Print extensie stuurt het document wat je print naar de printserver, een kleine PC in de serverruimte. De printserver stuurt vervolgens het document naar de printer om het afdrukken te starten.

Wat is er nodig?

• Internetverbinding voor zowel het apparaat waarvandaan je print, de printserver en de printer.
  • De browser moet gesynchroniseerd zijn
  • De printserver moet aan staan
  • De printer moet aan staan