Je kent dit probleem vast wel, er komt geen geluid uit je speakers en je ziet rechtsonder in beeld bij het volume icoontje een rode kruis. Als je dan klikt op dat geluidsicoontje moet je een wachtwoord invoeren. Wat nu?

Dit probleem is vaak heel makkelijk te verhelpen. Als je met je muis over het geluidsicoontje zweeft zie je waarschijnlijk iets staan als "Geen geluidsbron aangesloten". Check in dat geval of de geluidskabel van de speakers of koptelefoon wel aangesloten is op de computer. Meestal is dat zo'n 3.5 mm kabel zoals die van je koptelefoon van je smartphone:

Zorg ervoor dat die in de achterkant van de computer aangesloten zit in het ronde poortje, wat vaak omringd is met een groene kleur:

Als de kabel hier eenmaal goed in zit en het geluid werkt nog steeds niet, kijk dan of het andere eind van deze kabel wel goed in de speakers zit. Check ook of de speakers aan staan (vaak hoor je een statisch gezoem uit de speakers komen als ze aan staan). Als dat allemaal goed lijkt te zitten en het geluid werkt nog niet, probeer dan de geluidskabel in de computer in een andere geluidspoort te stoppen. Vaak hebben computers op de voorkant nog een extra plek voor een geluidsbron (ook rond met een groene rand). Als het dan nog niet werkt stuur ons een mailtje: support@cloudwise.nl, of bel ons op 085 273 3007.