Google Drive is een plek waar je documenten, presentaties en andere bestanden kunt opslaan. Omdat alle bestanden in de cloud staan heb je altijd en overal toegang tot je bestanden. Ook kun je samenwerken door bestanden te delen.

Je kunt Google Drive openen door naar drive.google.com te gaan of door op Google Drive te klikken in het COOL-portaal. Je kunt ook de app op je mobiel installeren.

Menu-onderdelen

Dit zijn de belangrijkste onderdelen van het menu aan de linkerkant in Google Drive.

Nieuw

Met deze knop kun je bestanden en mappen toevoegen aan de drive die nu nog op je computer staan. Ook kun je vanuit hier een nieuw document, presentatie, spreadsheet of ander bestand maken.

De aangemaakte of toegevoegde bestanden of mappen worden opgeslagen in de Drive of map die je op dat moment open hebt staan.

Mijn Drive

Dit is je eigen werkplek. Je kunt hier voor jezelf mappen aanmaken en persoonlijke bestanden opslaan. Deze zijn alleen voor jou beschikbaar, tenzij je ze deelt met iemand anders. Ook als anderen bestanden met je delen kun je deze opslaan in je eigen Drive en samen aan een document werken.

Gedeelde Drives

Hier staan Drives die gedeeld zijn met een groep mensen om samen te werken. Bijvoorbeeld met een groep, klas, team, bouw of sectie. Op elke Drive waar je lid van bent heb je andere rechten. De leden van de drive kunnen minimaal de inhoud zien. Afhankelijk van je rechten kun je kijken, reageren, bewerken, verplaatsen en/of verwijderen.

Gedeeld met mij

In dit onderdeel staan bestanden en mappen die anderen met jou hebben gedeeld. Vanuit hier kun je ze openen en eventueel toevoegen aan je eigen Drive.

Met ster

Je kunt bestanden en mappen een ster geven. Die zullen vervolgens worden gevoegd aan het onderdeel 'Met ster' zodat je ze makkelijk terug kunt vinden.

Navigeren en informatie weergeven

Bovenin zie je welke Drive en map je op dit moment voor je hebt.

Klik op het i-symbooltje aan de rechterkant om informatie weer te geven over de geselecteerde map of het bestand.

Details

Hier zie je algemene informatie over het bestand of de map. Bijvoorbeeld de locatie waar het bestand is opgeslagen, de eigenaar en wanneer/door wie het bestand voor het laatst is gewijzigd geopend en is gemaakt.

Activiteit

Wil je weten wat wie wanneer wie wat heeft gewijzigd aan het bestand of in de map? Dat kun je zien onder Activiteit. Je ziet wat er de afgelopen 30 dagen is gebeurd.

Weergave

Met het symbooltje naast de i kun je bepalen hoe de bestanden en mappen worden weergegeven. Je kunt schakelen tussen lijst- en rasterweergave.

Meer weten?

Bekijk de handleidingen in de Cloudwiser, de artikelen van Google of op onze support pagina.