Google Drive: Bestand delen en samenwerken

Binnen je Google Drive kun je bestanden delen met collega's, leerlingen of externen.

1. Ga allereerst naar jouw Drive toe en zoek een bestand dat je wilt delen.

2. Klik met de rechtermuisknop (of tik met twee vingers op je muispad) op het bestand, zodat het menu wordt geopend. Kies vervolgens voor 'Delen'.

3. Typ de naam of het mailadres van de persoon waarmee jij het bestand wil delen. Bedenk vervolgens welke rechten jij wil toekennen aan deze persoon. Mag de persoon het bestand bewerken (bewerker), alleen opmerkingen plaatsen of en suggesties doen (reageerder) of alleen lezen (kijker). Typ eventueel nog een bericht en klik tot slot op 'Verzenden'.

Zodra je het bestand hebt gedeeld en hebt besloten dat de persoon jouw bestand mag bewerken, dan kun je tegelijkertijd werken in het bestand. Bovenin de balk kun je zien wie het bestand open heeft staan. Daarnaast zie je aan de hand van een gekleurd streepje waar de muis van deze persoon staat.

Benieuwd naar drie tips over effectief samenwerken in Google Documenten? Bekijk dan onze video.