Schoolwerk

Zodra je een lesgroep hebt aangemaakt, kun je online lessen en opdrachten plaatsen:

1. Ga binnen je lesgroep naar 'Schoolwerk'.

2. Klik op '+ Maken'. Kies wat voor soort opdracht jij wilt klaarzetten; een (toets)opdracht, vraag of materiaal. Het is goed om te weten dat bestanden die je plaatst onder 'Materiaal' automatisch alleen-lezen bestanden worden. Dit is dus handig voor bijvoorbeeld een nakijkblad.

Maar hoe ziet het maken van een opdracht er dan verder uit? Onderstaand voorbeeld is een voorbeeld van het plaatsen van een opdracht.

1. Geef de opdracht een titel en voeg eventuele instructies toe. Je kunt meerdere bestanden toevoegen, zoals een bestand uit jouw (gedeelde) Drive, een YouTube video of een nieuw bestand.

2. Zodra je een bestand toevoegt, kun je ervoor kiezen of de leerlingen het bestand alleen mogen bekijken, mogen bewerken (allemaal in één bestand) of dat iedere leerling een eigen kopie krijgt.

3. Tot slot kun je nog een aantal instellingen voor de opdracht wijzigen. Zo kun je bijvoorbeeld de opdracht plaatsen in meerdere lesgroepen of juist toewijzen aan een aantal leerlingen. Ook kun je de opdracht op de planning plaatsen, door op het pijltje achter 'Opdracht plaatsen' te klikken! Dit is handig als je vooruit wilt werken.