Om mee te kunnen kijken met de leerlingen op Chromebooks is het volgende nodig:

De leerlingen moeten ...

1. met hun school account ingelogd zijn op de Chromebooks. Klik rechtsonder op de klok op de Chromebook van de leerling, je ziet dan welk account is ingelogd

2. verbonden zijn met het WiFi netwerk van school. Klik rechtsonder op de klok op de Chromebook van de leerling, je ziet met welk WiFi netwerk de leerling verbonden is

3. onze COOL extensie kunnen zien staan in de Chrome browser. Deze hoort rechtsboven naast de URL balk te zien te zijn als twee potloodjes:

Om mee te kunnen kijken met de leerlingen die op een Windows computer werken is het belangrijk dat de leerlingen goed ingelogd zijn in de browser. Daarvoor moeten ze onderstaande handleiding volgen:

Als ze vanaf school werken op een Windows computer zorg er voor dat de computer verbonden is met het netwerk van de school. Om met een leerling mee te kijken die thuis de direct hierboven genoemde stappen heeft gevolgd is nog één handeling van ons vereist: we moeten in COOL instellen dat de leerkrachten ook met de leerlingen mogen meekijken die niet op het schoolnetwerk zitten. Daarvoor kan je met ons contact opnemen.

Mocht je de COOL extensie potloodjes niet zien staan rechtsboven in de Chrome browser bij de leerlingen laat het ons weten. Dat kunnen we oplossen door de extensie opnieuw toe te voegen via de Google beheer omgeving. Mocht alles verder kloppen maar werkt het nog niet, kijk dan op bijvoorbeeld de website whatsmyip.org om het IP adres van de school te vinden en geef deze aan ons door. De meekijkmodule werkt namelijk standaard alleen op het school netwerk. We voegen daarom het IP adres van de school toe aan het COOL portaal.

Voor verdere informatie over het meekijken zie onderstaande handleiding: