Trage computer net na een vakantie periode

Wanneer een PC of laptop wat langer uit is geweest, heeft deze vaak een aantal Windows updates gemist. Deze updates worden bij het opstarten van de PC of laptop gespreid geïnstalleerd. De updates kunnen er alsnog voor zorgen dat het systeem tijdens het updaten wat trager is of dat er gevraagd wordt om opnieuw op te starten. Hierbij is geduld een schone zaak. Uiteindelijk zal alles weer up-to-date zijn en werkt het weer naar behoren.

Zelf kun je ook controleren of er nog updates klaarstaan met de volgende stappen:

1. Klik op de Windows zoekbalk, typ in 'Naar updates zoeken' en klik op de gevonden zoekresultaat met dezelfde naam

2. Windows Update opent, klik op de knop 'Naar updates zoeken'.

Als de computer updates vindt zal het die gaan downloaden en installeren. Je zal hier ook zien of de computer al bezig is met het downloaden en installeren van updates. Zodra de computer klaar is met downloaden en installeren van de updates zal het ze toepassen bij het afsluiten van de computer.