Google Drive mappen in de verkenner ontbreken

Google heeft een programma voor op Windows computers gemaakt genaamd Google Drive. Je kan met jouw school account inloggen in dat programma om de mappen en Gedeelde Drives waar jouw account toegang tot heeft toegankelijk te maken via de verkenner. Sommige leerkrachten kennen dit nog als de G-schijf.

Start de Google Drive app op in Windows. Dit kun je doen door linksonder in de zoekbalk van Windows te zoeken naar 'Google Drive' en de gevonden zoekresultaat aan te klikken:

De Drive-applicatie verschijnt. Als je de applicatie start zal er gevraagd worden om in te loggen met een Google account. Log in met de gegevens van jouw Google-account, als je daarna de Verkenner opent zie je links in het overzicht de mappen van jouw Google-account staan.