Inloggegevens van leerlingen opzoeken

Het is mogelijk om als leerkracht de e-mailadressen en wachtwoorden van leerlingen op te zoeken. Dit kan alleen voor leerlingen waar jij als leerkracht aan gekoppeld bent.

1. Open het COOL Portaal en log in.

2. Ga via de negen bolletjes rechtsboven naar 'Gebruikers & Groepen'.

3. Klik vervolgens in het menu aan de linkerkant op 'Instellingen' en selecteer een klas waaraan jij bent gekoppeld.

4. Als je op de juiste groep hebt geklikt, komt er een scherm met e-mailadressen en wachtwoorden naar voren:

• Inlogafbeeldingen kun je als leerkracht altijd inzien. Je kunt deze lijst met afbeeldingen eventueel printen.
  • Maak je gebruik van QR-codes? Dan kun je hier nieuwe QR-codes voor leerlingen printen. Dit kan per leerling (door op 'Print' achter de leerling te klikken) of voor de hele groep tegelijk.
  • Loggen de leerlingen in met een geschreven wachtwoord? Dan heb je alleen inzicht in het tijdelijke wachtwoord. Zodra leerlingen een persoonlijk wachtwoord hebben ingesteld, kun jij het wachtwoord niet meer inzien. Je zult dan drie sterretjes zien staan.