Waar hebben leerlingen hun applicatie staan? (Favorieten/Overige)

Als leerling kun je applicaties verplaatsten van 'Favorieten' naar 'Overige applicaties' en andersom. Het kan voorkomen dat een leerling per ongeluk een applicatie verplaatst en daardoor een applicatie niet meer kan vinden. Gelukkig kun jij als leerkracht controleren in welke map de leerling applicaties heeft geplaatst.

1. Ga via de negen rondjes rechtsboven naar 'Gebruikers & Groepen'.

2. Als je toegang hebt tot één groep, wordt deze automatisch geopend. Heb je toegang tot meerdere groepen? Klik dan nog op de juiste groep om door te gaan.

3. Klik op een leerling om te zien hoe zijn applicaties zijn ingedeeld. Onderstaande leerling heeft, zoals je ziet, de applicatie Kahoot bij Overige applicaties geplaatst.

4. Wil de leerling de applicatie Kahoot weer in de Favorieten map hebben staan? Dan zal de leerling dit zelf moeten verplaatsen. Hiervoor gaat de leerling allereerst naar de 'Applicatiebibliotheek' en vervolgens naar 'Overige applicaties'.

5. De leerling klikt met de linker muisknop op de applicatie en versleept de applicatie naar de grijze balk, zodat deze groen wordt. Is de balk groen? Dan kun je de applicatie loslaten, zodat de applicatie wordt verplaatst naar de andere map.