Gmail: Een e-mail opstellen

1. Ga naar de website gmail.com. Als je de applicatie van 'Gmail' in jouw COOL Portaal hebt toegevoegd, kun je ook via het COOL Portaal naar Gmail gaan.

2. Voer je e-mailadres en wachtwoord in om jouw Gmail te openen. Ben je automatisch ingelogd? Dan zul je direct in jouw Gmail terecht komen.

3. Voor het opstellen van een mail, klik je linksboven op 'Opstellen'. Vul een e-mailadres in en voeg eventueel personen toe aan 'CC' en/of 'BCC'.

4. Voeg een onderwerp toe en typ vervolgens de e-mail.

5. Wil je een bijlage toevoegen aan de mail? Klik dan voor het toevoegen van een Google bestand op het logo van Drive (naast de smiley) in de onderste balk. Jouw bestand wordt als link mee gestuurd. Wil je jouw bestand als losse bijlage versturen? Dan kun je klikken op de paperclip in de onderste balk.

6. Zoek het juiste bestand op en klik op 'Invoegen'.

7. Klik tot slot op 'Sturen' om de e-mail te versturen. Heb je een Google bestand toegevoegd? Dan krijg je wellicht nog een melding dat de persoon toegang nodig heeft tot het bestand. Kies voor 'Delen met mensen' en kies de goede rechten. Klik tot slot op 'Sturen' om de e-mail te versturen.