Stap 1: Controleer of je de site kunt converteren

  1. Open op een computer een site waarvan je de eigenaar bent in de klassieke versie van Google Sites. Ben je niet de eigenaar, neem dan contact op met de eigenaar van de site.
  2. Klik op Meer acties Instellingen en vervolgens Site beheren.
  3. Kijk in het menu aan de linkerkant of je 'Converteren naar de nieuwe versie van Sites' ziet. Zie je deze optie niet, dan kun je de site nu niet converteren. Kom later nog eens terug of verplaats je site nu.

Opmerking: De nieuwe versie van Sites en de klassieke versie van Sites hebben een verschillend contentbeleid. Wanneer je een site converteert, is het contentbeleid voor de nieuwe versie van Sites van toepassing op je nieuwe site.


Stap 2: Converteer je site

  1. Open op een computer een site in de klassieke versie van Google Sites.
  2. Klik op Meer acties Instellingen en vervolgens Site beheren.
  3. Klik in het menu aan de linkerkant op Converteren naar de nieuwe versie van Sites.
  4. Vink het vakje naast 'Delen met dezelfde mensen' aan als je dezelfde siterechten wilt blijven gebruiken.
  5. Klik op Starten.
    • Als je een grote site hebt, kan het een paar minuten duren.
    • Wijzigingen die je aanbrengt op de site worden niet overgedragen naar de nieuwe site.
  6. Klik op Doorgaan.
  7. Klik op Conceptsite bekijken om de site te controleren.


Stap 3: Publiceer je site

  1. Klik rechtsboven op Publiceren om je site te publiceren. Kies vervolgens een van deze opties:
    • Bestaand siteadres gebruiken: Je webadres wordt niet gewijzigd en mensen worden omgeleid naar de nieuwe site.
    • Nieuw adres maken: Je krijgt een nieuwe site met een nieuw webadres. De originele site is nog steeds live en verandert niet.
  2. Klik op Publiceren.

Je content naar de nieuwe versie van Google Sites verplaatsen

  1. Open op een computer de nieuwe versie van Google Sites.
  2. Klik rechtsonder op Maken Maken.
  3. Voeg een pagina toe door aan de rechterkant te klikken op Pagina's en vervolgens Pagina toevoegen Pagina toevoegen.
  4. Kopieer de content van je oude site en plak deze in de nieuwe versie.
  5. Klik rechtsboven op Publiceren om je site te publiceren.
  6. Voeg een link aan je oude site toe om mensen naar de nieuwe site te leiden.